Hoe kom je er eigenlijk achter wat je camper vol beladen weegt?
Door te wegen natuurlijk. (Meten is weten šŸ˜‰

Let bij de belading van jullie Camper ook op de verdeling van de lading over de assen. Voor de goede bestuurbaarheid is bepaald, dat 30% van de totale massa op de vooras moet rusten. Weeg op de weegbrug dus de druk van de vooras en de achteras apart. Door deze twee op te tellen ken je het totaal gewicht van je Camper.

by CamperFun.eu
WEEGBRUG COBBAERT Dominique Brugsestraat 148, 8210 Zedelgem

U zorgt ervoor dat uw camper in beladen toestand te allen
tijde onder de 3.500 kg blijft

.Indien u het idee heeft dat u mogelijk te zwaar beladen bent, dan kunt u uw camper in reisklare toestand, dus met alle bagage en personen in de camper, laten wegen op een weegbrug. Op deze wijze krijgt u een goede indruk van het totale gewicht van uw camper.

Check voordat je besluit het er op te wagen om overbelast op vakantie te gaan nog wel even je verzekeringspolis. Goede kans dat jouw verzekering GEEN SCHADE dekt bij OVERBELADING. Het is maar even een weetjeā€¦

EĆ©n van de redenen om OVERBELADING aan te pakken is dat het invloed heeft op de remvertraging en dus op de verkeersveiligheid. Daarnaast veroorzaakt OVERBELADING schade aan het wegdek.
De hoogte van de boete of de maatregel kan per land verschillen.

Neem ook nog eens een kijkje op onze eerder vermelde post
Wat is met MAX. gewicht van je Camper ā€œBā€ ā€“ CamperFun.eu
CamperFun.eu | PENASSE Johnny | www.camperfun.eu
RUWELKA.BE Verzekeringen
Arha Motors
Urbano