We wensen U van harte welkom op onze CamperFun Blog, de BLOG voor Campers door Campers

by CamperFun.eu

VERPLICHTE dodehoekstickers voor FRANKRIJK

Vanaf 1 januari 2021 VERPLICHT Frankrijk speciale dode hoek stickers voor alle trucks, combinaties en touringcars. De verplichting zou gelden voor alles boven de 3,5 ton en OOK voor buitenlandse voertuigen.


BRON

Regels voor zware voertuigen

Opzetten van het dodehoekwaarschuwingssysteem voor zware voertuigen

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle zware voertuigen (vrachtvoertuigen en personenauto’s) een signaleringsinrichting op hun voertuig hebben, zodat deze zichtbaar kan zijn aan de zijkanten en achterzijde van het voertuig.

Een order met vermelding van de voorwaarden van de detachering en het model van de dode hoeken signalering op deze voertuigen zal binnenkort worden gepubliceerd.

Deze eis geldt voor zware voertuigen met een totaal toegestaan laadgewicht van meer dan 3,5 ton, die in stedelijke gebieden rijden. Het decreet sluit landbouw- en bosbouwvoertuigen uit van het toepassingsgebied enerzijds en winterdienstvoertuigen en interventievoertuigen van de dienstverleners van autosnelwegen of wegen met twee rijtuigen anderzijds.

Sanctie: Het niet nakomen van deze verplichting wordt bestraft met een ticket 4E Klasse.

Decreet 2020-1396 van 17 november 2020Ā betreffende dode hoeken van voertuigen met een totaal toegestaan laadgewicht van meer dan 3,5 ton.
CamperFun.eu | PENASSE Johnny | www.camperfun.eu

Vorige

Langs de Donau

Volgende

SPONSOR RUWELKA.BE Verzekeringen

 1. Vorige week contact gehad met de FOD mobiliteit en verwezen me door naar https://mobilit.belgium.be/nl …. waar ik nergens iets kan terug vinden šŸ™
  Vandaag telefonische contact gehad en niemand van de FOD die me een antwoord kan geven. Vandaag nog enkele mails gestuurd …. we zijn benieuwd šŸ˜‰

  Dus volgen maar

 2. De FFCC heeft de afgevaardigde voor verkeersveiligheid verzocht om campers toe te voegen aan de lijst van voertuigen die zijn vrijgesteld van de verplichting om borden te dragen die waarschuwen voor de aanwezigheid van een dode hoek, het onderwerp van het decreet . Campers zijn de transportvoertuigen van mensen. Deze nieuwe verordening heeft betrekking op hen.

  Zijn reactie zal worden gepubliceerd in onze “nieuws” sectie. Volgen. Zo weet je of je deze angstige stickers op je camper moet plakken.

 3. Heb al enkele malen de vraag gekregen waar je deze stickers kan kopen, hier de magneet versie https://www.magneetfolie.nl/product/dode-hoek-magneetstickers/

 4. De FFCC heeft in November een verzoek ingediend bij Marie Gautier-Mellery, de dƩlƩgƩ van het ministerie van verkeer. Op 08-01-2021 heeft het FFCC via zijn website laten weten dat het verzoek NIET ingewilligd is, dus dat campers BOVEN de 3,5 ton NIET UITGESLOTEN zijn van het plaatsen van een sticker.

 5. Jacob

  Vreemd dat op een buscamper toegestaan gewicht 3500 wel een sticker. Wie verzint zoiets? De dode hoek blijft toch gelijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén